Verantwoording

Zorg en Veiligheid

Zorg en Veiligheid

Wat wilden we bereiken?

De decentralisaties in het sociaal domein hebben tot doel te zorgen voor ondersteuning van de inwoners volgens het principe ‘één gezin, één plan, één regisseur’.

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Voortgang

Samen met het veiligheidsdomein werken wij aan lokale en regionale netwerkaanpak van zorg en veiligheid onder de titel ‘Allen voor één'.

Toelichting:

Ook in de toekomst blijven wij ons inzetten voor een lokale en regionale netwerkaanpak zorg en veiligheid. Het regionale project Allen voor één is per 2021 geëindigd en de onderwerpen Veilig Thuis, doorontwikkeling van het Zorg- en Veiligheidshuis, Geweld Hoort Nergens Thuis en Personen met Verward Gedrag, worden vanaf nu ingebed als vast onderdeel van onze werkzaamheden. We blijven ons inzetten op deze onderwerpen en zorgen voor regionale en lokale doorontwikkeling.

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Voortgang

We gaan de aanpak op de nieuwe wet Verplichte GGZ regionaal ontwikkelen. Het Middelpunt zal hier een belangrijk rol in spelen.

Toelichting:

De implementatie van de nieuwe wet Verplichte GGZ (WvGGZ) doen we regionaal. Vanaf 1 januari 2020 is deze nieuwe wet ingegaan. Ook in de toekomst werken we aan het verder ontwikkelen van deze nieuwe wet.

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Voortgang

Wij blijven lokaal en regionaal investeren in de keten(s) uit het zorg- en veiligheidsdomein.

Toelichting:

Gemeente Landsmeer deed mee met het regionale project "Allen voor één" wat nu ingebed wordt in onze reguliere taken. Op deze manier blijven we zowel lokaal als regionaal investeren in de ketenaanpak zorg en veiligheid.

Deze pagina is gebouwd op 07/01/2021 18:05:48 met de export van 07/01/2021 17:53:35